Preturi beton dezactivat Iasi beton dezactivat Iasi - Pret beton dezactivat - Oferta beton mp2
Pret-oferta -imitatii *culori avanate ale BETONULi DEzACTIVat
telefon 0753688062 CE ESTE BETONUL DEZACTIVAT?
Betonul dezactivat,numit și beton spălat,este un beton decorativ obținut prin combinarea unei formule adecvate de beton îmbogățită cu pietriș și o tehnică specială de turnare a betonului.
Acesta din urmă constă în a face pietrișul să apară prin îndepărtarea stratului de suprafață al mortarului de suprafață.
Pentru a face acest lucru, un anumit produs este pulverizat pe suprafața betonului proaspăt, dezactivându-l. Acest lucru întârzie luarea betonului la câțiva milimetri adâncime. Odată ce betonul din masa sa este suficient de dur (de obicei a doua zi), suprafața betonului este spălată cu un jet de apă de înaltă presiune pentru a îndepărta stratul subțire de mortar care acoperă pietrișul de suprafață și a cărui setare a fost întârziată. Apoi apare pietrișul.
COMPOZIȚIA BETONULUI DEZACTIVAT
Ca orice beton, betonul dezactivat este compus dintr-un amestec de ciment, apă, posibile amestecuri, nisip și pietriș.
Alegerea pietrișului este esențială. În funcție de natura lor, este posibil să se joace pe forma lor (pietriș laminat sau zdrobit), dimensiunile și culorile lor (de exemplu: porfir roșu, cuarț alb, bazalt negru etc.). Alegerea largă permite betonului să se integreze cât mai bine posibil în mediul structurii sau, dimpotrivă,să creeze un contrast cu acesta.
Rețineți că, în comparație cu un beton tradițional, un beton dezactivat va include o rată mai mare de pietriș, astfel încât acestea să fie bine evidențiate.
Pentru a face betonul și mai plăcut din punct de vedere estetic, este posibil să se amestece diferite agregate de diferite culori. De asemenea, este posibil să se joace pe culoarea pastei de ciment care acoperă agregatele. Acest lucru prin utilizarea unui ciment mai mult sau mai puțin clar sau chiar a unui ciment alb și, eventual, prin adăugarea de pigmenți colorați la beton.
CARE SUNT UTILIZĂRILE BETONULUI DEZACTIVAT?
Numeroasele avantaje pe care betonul dezactivat le-a făcut unul dintre cele mai utilizate betoane decorative astăzi.
Acesta este utilizat atât pentru a efectua lucrări rutiere și amenajări urbane (pătrat, curte, trotuar, carosabil, pista de biciclete, parcare, strada pietonale sau alee, trecere de pietoni ...), precum și facilități pentru persoane fizice (terasa de beton, aleea gradina, plaja piscina, alee garaj, coborâre garaj, zona de parcare vehicul ...).
AVANTAJELE ȘI DEZAVANTAJELE BETONULUI DEZACTIVAT
Acest tip de beton este mai plăcut din punct de vedere estetic decât o simplă placă de beton convențională.
Diferitele posibilități în alegerea tipului de agregat utilizat, textura și culorile pastei de ciment deschid perspective largi în ceea ce privește decorarea și personalizarea.
Aspect exterior personalizat din beton dezactivat.
Betonul dezactivat are, de asemenea, următoarele avantaje:
- este foarte rezistent la vreme rea si ca orice beton este durabil in timp;
- versatil,se adaptează la tot felul de proiecte;
- este foarte ușor de întreținut și aspectul său va dura mulți ani fără a fi nevoie să faceți prea mult efort: o simplă trecere a curățătorului de înaltă presiune este suficientă pentru a-l readuce la aspectul său original;
- este acceptabil: este capabil să reziste traficului pietonal până la cel al vehiculelor grele, cu adaptări tehnice (alegerea formulei, grosimea betonului, armare);
- este antiderapantă: expunerea agregatelor nu este doar estetică, ci permite și betonului dezactivat să prezinte proprietăți de rezistență la alunecare;
- este economic: deși mai scump de cumpărat decât betonul tradițional, nu necesită acoperire ulterioară.
Dezavantajele betonului dezactivat:
Chiar dacă betonul dezactivat este un strat ideal pentru a vă realiza dezvoltările în aer liber, acesta are totuși următoarele dezavantaje:
- Punerea sa în aplicare este mai delicată decât betonul obișnuit (cu toate acestea, nu la fel de mult ca betonul imprimat). Ca orice beton decorativ, finisajele sunt importante. De asemenea, aplicația și alegerea dezactivatului, precum și termenul de spălare sunt parametri care trebuie stăpâniți. Nu ezitați să apelați la un profesionist.
- Prețul betonului dezactivat este mai mare decât betonul normal.
Acest lucru se explică prin:
- instalarea betonului dezactivat este mai tehnică și mai lungă (finisaje mai îngrijite, trebuie să se întoarcă a doua zi pentru a spăla dezactivatorul);
- prețul betonului este mai mare;
- prețul dezactivat.
CARE ESTE PREȚUL BETONULUI DEZACTIVAT?
Prețul betonului dezactivat pus de un profesionist variază în funcție de suprafața care urmează să fie acoperită și de complexitatea sitului (acces, pregătirea solului ...).
Acesta include prețul terasamentelor, cofrajelor, armăturii, betonului și prețul de stabilire.
Conta, în medie, între 40 și60de euro pe m², cu condiția prevăzută.
Dacă doriți să faceți o podea de beton dezactivată,nu ezitați să consultați pagina noastră dedicată
Comentarii
Trimiteți un comentariu